آغاز کشت جو هیبرید تکاملی با چشم انداز 5 ساله در شهرستان گراش
امروزه، به دلیل رشد سریع جمعیت و نیاز به مواد غذایی بیشتر، مبارزه با عوامل محدودکننده محصولات گیاهی مبدل به جنبشی جهانی گردیده تا به طرق مختلف جلو این عوامل گرفته شود. کمبود آب، خشکسالیهای مکرر به ویژه در مناطق محروم، شور شدن اراضی، آفات و علفهای هرز، نیاز به بذور پرمحصول و بسیاری موارد دیگر، محققان را بر آن داشته است تا هر یک در رفع چنین معضلاتی کوشش به عمل آورند.
در چند دهه اخیر و بنا بر پیشرفتهای به دست آمده در دانش اصلاح نباتات، محققان کوشش کردهاند تا برخی از صفات را در گیاهان تقویت نموده و محصولات متفاوتی براساس شرایط اقلیمی، میزان آب، جنس خاک و نیاز مصرف جوامع تولید نمایند. حاصل چنین فعالیتهایی به دست آوردن بذور «هیبرید ـ Hybrid» بود که هماکنون در سرتاسر جهان از آنها استفاده می شود.
در همین راستا نوروزی مسئول زراعت شهرستان بیان کرد: برای تعیین رقم جو مناسب کشت در شهرستان گراش ، طرح آزمایشی – الگویی کشت جو هیبرید تکاملی با بیش از صد رقم مختلف با همکاری 5 بهره بردار و در سطح 2000 متر آغاز گردید.
هم اکنون اکثریت سبزیجات، گندم، جو، برنج ، ذرت و سایر گیاهان مهم و استراتژیک بدین طریق تکثیر مییابند. انواع گندم مقاوم به وِرس و زنگ گندم، جو مقاوم به شوری و کم آبی، ذرتهای زودرس و میانرس و بسیاری محصولات دیگر از جمله گیاهانی هستند که از بذور هیبرید به دست میآیند.
نظر خود را اضافه کنید.