مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت :این طرح برای اولین بار به صورت پایلوت در استان فارس و با هدف شکار حشره بالغ و کم کردن جمعیت آفت در یک نخلستان آلوده شهرستان گراش اجرا می شود.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گراش ، حسن مرادی افزود : با گذشت قریب به 3 سال از اجرای مستمر طرح ردیابی ، مبارزه شیمیایی با این آفت و قرنطینه نخلستان های آلوده ، از اسفند ماه امسال طرح شکار انبوه نیز در دستور کار مدیریت قرار گرفته است .
وی اظهار کرد : اجرای این طرح درواقع مکمل روش های مبارزه قبلی و در راستای مبارزه تلفیقی خواهد بود .
این مقام مسئول تصریح کرد : تیمار نخل آلوده و حفاظت از نخلستان ها در برابر این آفت مهمترین هدف ما است، ولی در بعضی مواقع به خاطر پیشروی زیاد لارو سرخرطومی به داخل نخل و حجم بالای آلودگی چاره ای بجز امحاء و آتش زدن نخل آلوده نخواهیم داشت .
مرادی خاطر نشان شد : تشخیص آلوده شدن نخل به این آفات در مراحل اولیه بسیار مشکل و در تخصص کارشناسان و افراد با تجربه است و متاسفانه باغداران معمولا زمانی متوجه این آفت می شوند که دیگر دیر شده و آفت نفوذ عمقی زیاده به داخل تاج نخل داشته است .
وی در خصوص برخی از مهمترین علائم این آفت گفت :
-ترشحه شیرابه قهوهای از محل سوراخ های روی تنه نخل
-انتشار بوی لهیدگی و پوسیدگی از نخل
-شنیدن صدای تغذیه لارو از داخل تنه درخت و مشاهده بافت گیاهی جویده شده ای مثل خاک اره در محل سوراخ های روی تنه درخت که درواقع کانال های نفوذ لارو آفت به داخل تنه درخت است میتوان اشاره کرد.
مرادی در ادامه گفت : تشخیص تیمار یا امحاء نمودن نخل آلوده بر عهده کارشناس است و اجرا نکردن به موقع آن باعت تشدید خطر و خسارت بیشتر به نخلستان های شهرستان می شود .
وی در پایان ضمن تشکر از نخلدارانی که تا به امروز همکاری خوبی با کارشناسان مدیریت داشته اند گفت : برای حفظ نخلستان های شهرستان قاطع عمل خواهیم کرد و از نخلداران خواست در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک سریعا به کارشناسان مدیریت اطلاع دهند.
شهرستان گراش دارای 1400 هکتار نخیلات آبی و دیم است و با پایش و مبارزه مستمر تا به امروز 700 هکتار پایش، 8 نخل آلوده تیمار و 13 نخل با آلودگی شدید امحاء شده است.
نظر خود را اضافه کنید.