حضور سرمایه گذاران هندی برای ساخت کارخانه فرآوری بذر پنبه در بخش اَرَد شهرستان گراش
تفاهمنامه بین شرکت ایرانی و شرکت هندی جهت انتقال تکنولوژی روز دنیا در زمینه فرآوری بذر پنبه و استحصال روغن از تخم پنبه و سایر دانههای روغنی با سرمایه گذاری ۵٠ میلیون دلار، در شهرستان گراش منعقد شده است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد كشاورزي شهرستان گراش، قاسم فتحی مدیر فنی شرکت خدمات حمایتی نوین کشاورزی آرکا AANSS شریک ایرانی شرکت هندی Ferro Oil Teck در ایران گفت: این سرمایه گذاران هندی به دنبال اجرای طرحهای کشاورزی از جمله کشت پنبه و فرآوری آن در بخش ارد شهرستان گراش هستند که بر اساس طرح ارائه شده مرحله نخست با سرمایه ۱۶ میلیارد تومان اجرا میشود و پس از اجرا باعث اشتغال ۷۲ نفر خواهد شد.
دکتر فتحی در مورد این سرمایهگذاران گفت: « شرکت هندی Ferro Oil Teck در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی به ویژه پنبه و دانههای روغنی فعال است. ما در سال چهار هزار تن مصرف بذر پنبه در کشور داریم که بخشی را وارد میکنیم و بخشی به صورت سنتی تولید میشود. این شرکت یک تکنولوژی پیشرفته آمریکایی را در هندوستان بومیسازی کرده است. تفاهمنامه بین شرکت ایرانی و شرکت هندی برای مشارکت طولانی مدت جهت انتقال تکنولوژی روز دنیا در زمینه فراوری بذر پنبه و استحصال روغن از تخم پنبه و سایر دانههای روغنی و پوسته برنج و تولید خوراک دام با سرمایه گذاری ۵٠ میلیون دلار منعقد شده است که فاز اصلی آن در استانهای برنج خیز شمال کشور قابل اجراست.»
فتحی مدیر فنی شرکت آرکا در مورد تمایل به سرمایهگذاری در ارد گفت: « این شرکت چند پروژه را در ایران دنبال میکند که ما قصد داریم پروژه تولید بذر پنبه را در این شهرستان انجام دهیم. نزدیکی به خطوط راه آهن و امنیت سرمایه گذاری در گراش، از مزایای عمده سرمایه گذاری در شهرستان است. »
در ادامه فتحی در مورد زمانبندی اجرای پروژه گفت: « برنامه زمانبندی شرکت طی سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ است که در سال جاری فاز فرآوری بذر را آغاز خواهیم کرد که یک طرح بی نظیر و کاملا منحصر به فرد، در کشور خواهد بود. این پروژه با ظرفیت دو تن در ساعت عملیات تصفیه و یک تن در ساعت فرآوری و بستهبندی شروع میشود.»
در پایان فتحی گفت: « برنامه اولیه ما این است که در سال دو هزار تن بذر فرآوری شده پنبه تولید و نیاز استان فارس و سایر مناطق کشور را تامین نماییم و تا سال ۱۴٠٠ شاهد صادرات سه هزار تن بذر با استاندارد جهانی به آسیای میانه باشیم.»
نظر خود را اضافه کنید.