چتر سبز جهاد کشاورزی شهرستان گراش بر محصولات صیفی در هفته پدافند غیر عامل
کنترل آفات سبزی و صیفی با روش غیر شیمیایی در شهرستان گراش، گامی در جهت پدافند غیر عامل است.
به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان گراش، یكی از بزرگ ترین مشكلات موجود در بخش كشاورزی وجود حشرات آفت است، به طوری که سالانه بخش زیادی از محصولات را از بین میرود. با وجود جنگ بیولوژیک و ورود آفات قرنطینه ای به باغات و مزارع، تهدیدات بسیاری امنیت غذایی جامعه را تحت شعاع قرار می دهد. برای از بین بردن این آفات نیز معمولا از دو روش مبارزه شیمیایی و مبارزه غیر شیمیایی استفاده میشود.
اگر چه استفاده از آفتكشها یكی از راه كارهای مؤثر در كنترل جمعیت آفات بوده، اما متاسفانه مواد شیمیایی مصرف شده در این آفتكشها میتواند نقش مؤثری در به خطر انداختن زندگی انسان، افزایش آلودگیهای زیست محیطی و همچنین كاهش كیفیت محصولات كشاورزی داشته باشد.
امروزه با استفاده از روشهای غیر شیمیایی در جهت کنترل آفات و به حداقل رساندن خطرات زیست محیطی گامی در جهت حفظ امنیت غذایی و زیستی برداشته می شود.
علی جوکار مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت: پدافند غیر عامل مجموعه اقدامات دفاعی غیر مسلحانه است که به پایداری ملی منجر می شود. یکی از محورهای مهم سیاست اقتصاد مقاومتی، بخش کشاورزی است که پدافند غیر عامل می تواند در خنثی سازی تهدیدات این حوزه نقش مهمی ایفاء نماید
جوکار افزود، ماموریت پدافند زیستی در وزارت جهاد کشاورزی سیاستگزاری، برنامه ریزی، سازماندهی، کنترل و پایش تولید محصول سالم،تامین امنیت غذایی وهدایت و نظارت بر فعالیت های مربوط به آن می باشد.
مریم عباسی مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گراش، گفت: استفاده از کارت زرد و محلول پاشی پروتئین هیدرولیزات بر علیه شتهها و مگسهای سفید و مگس جالیز، یکی از راههای مبارزه غیر شیمیایی از نوع رفتاری است.
عباسی توضیح داد که از آغاز سال جاری تا کنون حدود 150 لیتر پروتئین هیدرولیزات و بیشتر از 3000 کارت زرد در صیفی کاریها شهرستان توزیع شده که بیشتر پروتئین مصرفی در مزارع شاهپسند و هندوانه و خیار سبز و خربزه بوده و بیشترین توزیع کارت زردها در سه گلخانه فعال تولید سبزی و صیفی، توت فرنگی و نشاء نصب شده است.
همچنین عباسی عنوان کرد تا کنون حدود 80 هکتار از اراضی صیفی و محصولات گلخانه ای با نظارت مستمر کارشناسان جهاد کشاورزی و مهندسین کلینیک محصول سبز تولید کرده است.
وی گفت: کاربرد پروتئین هیدرولیزات کارتهای زرد به عنوان جلب کننده در کاهش جمعیت آفت مؤثر می باشد، که از ایمنترین و کم هزینه ترین روشهای مبارزه بشمار میروند.
نظر خود را اضافه کنید.